De Contest

Wie vertegenwoordigt alle Pinups van de Benelux? Afgelopen editie was dat Miss Pinup Benelux Miss Candy Cane en daarvoor Miss Pinup Benelux 2019 Miss Rosalynn Vintage. Wie neemt de kroon over? Tijdens Miss Pinup Benelux 2023 gaan we op zoek naar een waardige opvolger. 

De verkiezing begint in februari 2023 met een aantal voorrondes. Tijdens deze voorrondes is het aan de deelneemsters om een vakkundige jury in maximaal 3 minuten te overtuigen van hun passie voor pinup, met humor en een tikkie zelfspot, karakteristieke looks en een heerlijke dosis power. 

Je hoeft niet te kunnen zingen of dansen om de jury te laten zien wie jij bent, wat jou zo bijzonder maakt en waarom jij Miss Pinup Benelux 2023 bent. 

Hoe het allemaal werkt lees je hieronder…

Benieuwd hoe de deelneemsters van de Miss Pinup Benelux 2019 en 2021 zich op de voorrondes hebben voorbereid?

Hoe werkt het? 

  1. Geef jezelf op via het aanmeldformulier op deze website. Inschrijven kan vanaf 1 november tot en met 30 november 2022. Deelnemers die afgelopen editites hebben meegedaan, mogen ook dit jaar weer meedoen. 
  2. Als je je hebt ingeschreven als deelnemer voor Miss Pinup Benelux 2023 krijg je verdere instructies per mail. Hou je mailbox (en eventueel je spambox) in de gaten voor updates. Wil je ook via Facebook en Instagram op de hoogte gehouden worden? Volg en like onze pagina’s daar dan ook.
  3. Iedere pinup mag één iemand meenemen naar de voorronde voor de gezelligheid en de support. Tijdens de voorrondes is verder geen publiek aanwezig. (Sorry! Meedoen dus 😉 haha, bij de finale zijn jullie allemaal welkom!)
  4. Bereid je voor op de voorronde. Tijdens de voorronde heb je maximaal 3 minuten (het mag dus korter!) om je aan de jury te presenteren. De jury is er om jou te leren kennen en om te beoordelen of jij volgens hun in de finale van Miss Pinup Benelux 2023 thuishoort. Zorg dus dat ze een goed beeld van jou en je passie voor pinup krijgen. Durf jezelf te zijn en vrees niet voor zenuwen, zenuwachtig zijn we allemaal.
  5. Zorg dat je op de dag van de voorronde op tijd aanwezig bent. Neem een A4’tje mee met daarop een recente foto van jezelf, je naam en je pinup-naam. Het A4’tje laat je na je act achter bij de jury, dat is handig voor het juryberaad. 
  6. De jury beslist tijdens de voorronde hoeveel dames er doorgaan naar de finale. Dit is geen vast aantal per voorronde. Over de keuze van de jury gaat de organisatie niet in discussie.
  7. De finale is op zaterdagavond 1 april 2023 in de Avenue, Breda. Een oude schuilkerk omgetoverd tot prachtige vintage feestlocatie waar we met de vorige finales de boel op stelten hebben gezet. Na het succes van 2019,  is het feest net als in 2021 in de grote zaal beneden. Dus we hebben een hoger en groter podium tot onze beschikking en er kunnen meer mensen naar de spectaculaire finaleshow komen kijken. Een band en DJ komen de avond muzikaal aankleden. Voorgaande jaren was de finale uitverkocht dus wees er op tijd bij en koop alvast je kaarten.