Vraag & Antwoord

De Voorrondes

Zie voor alle informatie over de voorrondes deze pagina

Zeker! Wij houden er met het zoeken van onze locaties rekening mee dat je er zowel met de auto als met het OV kan komen.

Elke locatie is anders dus bij de ene locatie zou het wel kunnen en bij de andere misschien niet. Wij raden je aan om al om gekleed naar de locatie te komen. Zo weet je ook zeker dat je op tijd klaar bent en dan hebben je medereizigers gelijk wat moois om naar te kijken

Ja iemand anders mag je haar en make-up doen of jou hierbij helpen. Het is natuurlijk wel zo gaaf als je het zelf (deels) hebt gedaan. De jury kijk naar karakter en wil jou vooral leren kennen dus wij zeggen lekker zelf proberen, het hoeft niet perfect te zijn.

Elke kandidaat mag 1 introduce mee nemen naar de voorronde. Hier is voor gekozen omdat het anders te druk wordt op de locatie en wij willen juist dat er lekker veel contact gemaakt wordt onderling. Je mag dus iemand mee nemen maar alleen komen mag natuurlijk ook!

Nee! Je mag zelf kiezen naar welke voorronde je komt. Dit geef je aan bij je aanmelding zo weten wij wel hoeveel mensen we kunnen verwachten en kunnen we ons daarop voorbereiden.

We snappen dat het spannend kan zijn om buiten je comfortzone te stappen. Wel zouden wij het heel gaaf vinden als je alsnog mee doet en willen we je graag helpen over je angst heen te stappen. Zullen we een deal maken? Je komt naar de voorronde en mocht je jezelf die dag echt niet aan de jury willen presenteren dan doe je dat gewoon niet! Kijk je er nu nog steeds tegen op? Het moet wel leuk blijven natuurlijk dus als je er echt angstaanvallen en buikpijn van krijgt dan kan je via een mailtje aan [email protected] je aanmelding terugtrekken.

Wij zijn momenteel druk bezig met de invulling van de voorrondes en het finetunen hiervan n.a.v. vorig jaar. Ideeën zijn welkom, dus heb jij een idee stuur dan een berichtje via social media of een mailtje naar [email protected].

De voorrondes zullen er globaal gezien hetzelfde uitzien als vorig jaar. We verzamelen op een bepaald tijdstip (deze ontvang je in de mail nadat wij alle aanmeldingen hebben verwerkt) met z’n allen op de voorronde locatie. Gezellig! Daar meld je jezelf aan bij de daarvoor aangewezen persoon. Vervolgens start de contest! Iedereen krijgt maximaal (korter mag dus ook) 3 minuten de tijd om zichzelf aan de 3 juryleden te presenteren.

Tussendoor is er een pauze en tijdens de gehele dag kun je lekkere drankjes en/of snacks bestellen. Daarvoor hebben we dit jaar specifiek voor horecagelegenheden gekozen als locaties. Er zijn fotografen aanwezig die mooie foto’s maken van je. Je kunt bijpraten met andere mensen die dezelfde liefde voor deze stijl met je delen. Kortom een hele gezellige en bijzondere dag!

Nee je hoeft geen ‘talent’ te laten zien in de voorrondes. De Jury wil jou leren kennen en weten waarom jij denk de nieuwe Miss Pinup Benelux te zijn. Dit mag je op iedere manier laten zien die jij wil. Let wel op, originaliteit wordt beloond! Zo bleek ook afgelopen jaar. Jij als pin-up moet dat toch juist ook kunnen waarderen. Denk buiten de box 😉

Karakter, pit en motivatie. De Jury wil jou graag leren kennen en ontdekken waarom jij de nieuwe Miss Pinup Benelux bent. Wees dus vooral jezelf en laat zien aan de jury waarom jij zo uniek bent! En kom nou niet met het argument ‘ik heb geen talent en ik ben niet bijzonder’ want daar geloven we helemaal niets van!

Als je op de voorronde locatie bent meld je je aan en dan krijg je te horen wanneer je aan de beurt bent. Zo weten we zeker dat er geen gaten vallen in het programma.

Nee! Gratis! De fotografen die de foto’s maken tijdens de voorrondes doen dit vrijwillig, zo gaaf! De foto’s die zij van jou maken, zowel de sfeer/groepsfoto’s als de een-op-een foto’s, mag jij gratis gebruiken met duidelijke naamsvermelding van degene die de foto heeft gemaakt.

Geen enkel probleem! De jury presentatie doe je met een microfoon. Zo is iedereen goed verstaanbaar. Eng? Welnee we helpen je!! Het is voor bijna iedereen nieuw!

Yes! Natuurlijk. Zorg ervoor dat de muziek op je telefoon staat, je telefoon goed opgeladen is en neem een audio kabeltje mee die geschikt is voor je telefoon. Geef het aan het begin van de dag bij je aanmelding nog even aan ook dan houden we er rekening mee.

Dat verschilt! We verdelen de finale plaatsen eerlijk over het aantal deelneemsters en de diverse voorrondes.

De Finale

In totaal gaan er 11 kandidaten door naar de finale waarvan er 10 doorgaan vanuit de voorrondes. Hoeveel dit er zijn per voorronde hangt af van het aantal kandidaten die mee doen per voorronde. De 11e kandidaat zal door de juryleden gekozen worden door middel van een wildcard.

Het kan zijn dat er tijdens de wedstrijd maar 1 kandidaat uit bijvoorbeeld Groningen komt. Als uit elke provincie 1 deelnemer door zou gaan dan zou dit betekenen dat die ene deelnemer uit Groningen direct in de finale staat en dat vinden wij niet eerlijk naar de rest. Daarom kiezen wij de finalisten op karakter, pit en motivatie ongeacht woonplaats.

Ja, dit kan zeker! De jury mag een wildcard inzetten om één kandidaat die de voorronde niet gewonnen heeft toch naar de finale te sturen. Heb je deze niet gewonnen? Kom dan lekker mee feesten tijdens de finale als bezoeker! Hier kun je een kaartje voor de finale kopen.

Zodra alle voorrondes zijn geweest gaat de jury in overleg. De jury kiest een deelnemer die niet tijdens de voorrondes is doorgegaan maar wel een verpletterende indruk op de jury heeft achter gelaten. Na het overleg (en de eventuele discussies) kiest de jury één deelnemer die een wildcard krijgt en zo alsnog doorgaat naar de finale.

In 2019 is er 1 finale plaats gewonnen naar aanleiding van online stemmen inderdaad. Dit jaar pakken we dat anders aan. Het is bij meerdere andere contesten gebleken dat dit niet altijd op een prettige en eerlijke manier gaat. Hoe komt iemand aan stemmen? Zijn de stemmen van echte mensen? Wie mag daarover oordelen? (Voor de duidelijkheid, de pin-up die bij ons in 2019 een finale plek won met de meeste stemmen was 100% eerlijk en zeer welverdiend!)

Allereerst: GEFELICITEERD! Geen zorgen je staat er niet alleen voor. Wij gaan je helpen waar we kunnen en gaan je tips en tricks geven om ervoor te zorgen dat jouw finale act geweldig wordt en precies zoals jij wilt. Meer informatie krijg je van ons via de mail.

De finale vindt plaats op zaterdag 1 april 2023 in de Avenue in Breda. De grote zaal op de begane grond!

Ja, je hebt een kaartje nodig voor de finale. Vanaf 1 oktober kan je je ticket(s) kopen via deze pagina.

Een ticket voor de finale kost 14,95 euro plus 1,50 euro administratie kosten. Daarvoor heb je een heerlijke feestavond met niet alleen acts van de finalisten maar ook met een live optreden van een top band en je kunt lekker dansen op de plaatjes van de DJ!

Algemeen

De Miss Pinup Benelux verkiezing wordt georganiseerd door The Dutch Pinup (Vivian Kramer gezegd Freher). Geïnspireerd door haar deelname aan de Viva Las Vegas Pinup Contest heeft The Dutch Pinup in 2019 de Miss Pinup Benelux verkiezing in het leven geroepen.

*De Miss Pinup Benelux verkiezing is een persoonlijk project van The Dutch Pinup. Haar bedrijf Sugarcoated is enkel betrokken bij de verkiezing als sponsor. The Dutch Pinup is als organisator niet betrokken bij de jurering.

Vanaf vrijdag 1 november 2022 tot en met 30 november 2022 24:00 kan je je inschrijven als deelnemer voor de Miss Pinup Benelux competitie 2023.

Er is zowel geen minimale als maximale leeftijd. Ben je minderjarig neem dan een van je ouders/ verzorgers mee als introduce.

Aan alles komt een einde aan en zo ook aan de inschrijftijd voor de Miss Pinup Benelux verkiezing 2023. 30 november 2022 om 24 uur is in onze ogen het perfecte moment hiervoor.  Bucketlist! Do it!

Kledingmaat, leeftijd en gender zijn niet van belang. Karakter en pit des te meer! En dit graag met een lekkere dosis zelfspot en humor want dat is tenslotte pin-up! Wees jezelf en pak deze kans om te stralen en je zelfvertrouwen te laten groeien.

Ja, graag zelfs. Wij vinden het super leuk als je mee wilt doen. Ook als je al een keer hebt meegedaan kijken we uit naar je aanmelding.

Ja je kan gediskwalificeerd worden. We hopen natuurlijk niet dat het zover komt maar bij onsportief gedrag kan een deelnemer uitgesloten worden van deelname. Onder onsportief gedrag zien wij het volgende: negatief gedrag of negatieve uitingen naar/over de (mede)kandidaten, juryleden of organisatieleden.

Wij vinden iedereen die mee doet of helpt super stoer en willen deze verkiezing net zo positief en motiverend houden als de pinup wereld zelf. Wil je iemand een tip geven of valt je iets op, benader dit dan met een positieve houding en geef opbouwende feedback daar heeft iemand veel meer aan. En onthoudt: “Wat gij niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet!”

Nee, helaas gaat dit niet. Wij willen tijdens de voorrondes iedereen de kans geven om te shinen zonder al te veel afleiding. Dus als je erbij wil zijn zien we je graag als kandidaat. Bij de finale ben je natuurlijk wel welkom als bezoeker!

Wat tof dat je sponsor wil worden! Neem even contact met ons op via [email protected] dan gaan we kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Leuk dat je wilt helpen. Op dit moment loopt alles op rolletjes dus hebben wij geen hulp met de organisatie van de Miss Pinup Benelux verkiezing nodig. Wel kan je ons helpen door je in te schrijven als kandidaat en/of naar de finale in de Avenue Breda te komen. Want zonder deelnemers en bezoekers is er geen Miss Pinup Benelux!

Staat jouw vraag hier niet tussen? Of heb je een opmerking die je graag kwijt wilt? Check onze Instagram en Facebook even misschien is jouw vraag hier al beantwoord. Zo niet stuur ons even een berichtje of een mailtje via [email protected].